۱- تا میتونید تمرین و مساله تشریحی حل کنید. برای سوالها وقت بذارید، اگه قسمتی رو بلد نیستین یا فرمولی یادتون رفته برید سراغ جزوهتون و بگردید اون فرمول رو پیدا کنید یا اون مبحث رو دوباره بخونید! این کار خیلی بهتر از اینه که سریع برید سراغ پاسخنامه! پس اول خوب فکر کنید بعد برید سراغ جزوه و در مرحلهی آخر، پاسخنامه رو به دقت بررسی کنید!
۲- به هیچوجه برای حل مسالهها از ماشین حساب استفاده نکنید. باید انقدر راهحلهای ریاضی رو انجام بدین که سرعت و دقتتون بالا بره و بتونید خودتون جواب آخر رو پیدا کنید.
۳- تناسب یا استوکیومتری؟ درسته که تناسب سریعتر شما رو به جواب میرسونه اما روش استوکیومتری ردخور نداره و ۹۰ درصد مسالهها با استوکیومتری راحت حل میشه. اما مسالههای مربوط به اسید و باز و محلولها رو میتونید با تناسب حل کنید.
۴- برای حل خیلی از مسالهها به نوشتن واکنش شیمیایی و موازنه کردن نیاز دارید پس روی این دو تا موضوع حسابی کار کنید که هیچ سوالی رو از دست ندین! (یه نکتهی مهم دربارهی موازنهی واکنشهای شیمیایی هم اینه که بهتره موازنهی اکسیژن و هیدروژن رو بذارید آخرین مرحله انجام بدین چون این دو تا عنصر توی اکثر ترکیبها هستن و ممکنه حسابی گیجتون کنن!)
خلاصه اینکه شاید شیمی خوندن کلی نکتهی ریز و درشت دیگه هم داشته باشه (که میتونید توی کامنتها روشهاتون رو بنویسید) اما همین چند تا نکته هم میتونه جهت حرکت و مسیر درست رو بهتون نشون بده! پس بهتره وقت رو تلف نکنید و شیرجه بزنید تو دل کتاب شیمیتون! چهطوره؟